Super League
Manager: Fritz_Ollon

Två matchbollar
Vi gör jobbet och vinner måstematchen borta mot nästjumbon Old Salt. Nu återstår två matcher och vi leder serien med fyra poäng. Vinner vi en match till så är vi klara för ett historiskt avancemang till Super League för första gången i klubbens historia.

I veckans match mot Old Salt saknade vi våra två bästa backar, Steingrímur på grund av skada och Parmacovic som var avstängd. Jag fick pussla ihop en trebackslinje med det jag hade att tillgå. Azervedo, junioren Gibbon och mittfältaren Svenningsson. De gjorde en bra insats men matchplanen var att se till att hålla spelet på motståndarnas planhalva så mycket som möjligt.

Den planen lyckades vi väldigt bra med. Vi har 67 % i bollinnehav och släpper inte till en enda målchans på hela matchen. I Parmacovic frånvaro fick mittfältaren Kuyt axla det viktiga ansvaret över frisparkarna. Han tackade för förtroendet direkt genom att skruva in en frispark redan i matchens femte minut. Precis innan halvtidsvilan fick vi ett nytt fint frisparksläge och Kuyt var lika klinisk denna gång.

Vi har 2-0 med oss till den andra halvleken och kan avslappnad spela av matchen. Lagkapten Kihlström spikar slutresultatet till 3-0 i den 58:e minuten. Vi tar tre nödvändiga bortapoäng. Även de båda jagande lagen, An antidote to Nihilism och Emmets Construction vann sina matcher så tabelltoppen förblev oförändrad.

Vi har kvar att möta Sporto på hemmaplan och Kamikaze Kings på bortaplan i slutomgången. Två lag som är ordentligt indragna i nedflyttningsstriden. Det är också två lag som gjort väldigt starka insatser i cupen under säsongen. Sporto föll på straffar i kvartsfinalen medan Kamikaze ska spela semifinal nu på lördag.

Cupframgångarna har med all säkerhet bidragit till att ligaspelet blivit lidande. Att det finns extremt hög potential i båda lagen råder det inget tvivel om. Vi har två matchbollar, den första på hemmaplan nu på tisdag. Laget är fritt från skador och avstängningar. Det är nu vi ska visa att vi hör hemma i toppdivisionen.