FC Narrow Strait
Division 1a
Manager: Fritz_Ollon

Mardrömsmatch
Bortamatchen mot Emmets Construction  blev en mardrömsupplevelse för oss. Hemmalaget som har seriens starkaste trupp fick en märkligt svag säsongsinledning med flera poängtapp. Bland annat åkte de på 1-4 i baken nr vi möttes hemma på Kvarnströmsvallen. Under den andra halvan av säsongen har de fått ordning på spelet och hade en god form inför dagens möte.

Även vi kom med en bra form till matchen. Vi saknade dock försvararen Azevedo som var avstängd efter tre gula kort. Backlinjen fylldes ut med 19-åriga Gibbon och allround-mittfältaren Svenningsson. Jag förlitade mig på att det rutinerade mittbacksparet Steingrímur och Parmacovic skulle lyckas hålla ihop defensiven mot Emmets starka anfallare.

Att det var en helt annan motståndare än den vi mötte i hemmamatchen märktes direkt. Emmets tog ett kraftigt grepp om bollinnehavet och styrde matchen från start. Vår defensiv höll ändå emot bra men hålvägs in i den första halvleken hände det som inte fick hända. Vi åker på en skada på Steingrímur, plötsligt har vi bara en ordinarie försvarare kvar i backlinjen.

Det var dömt att misslyckas. I andra halvlek får Emmets utdelning på sitt kraftiga spelövertag. De gör 1-0 på frispark och avgör sedan matchen med ett 2-0 mål i 83:e minuten. Den rutinerade mittfältaren Pinato som hoppade in i andra halvlek gör ett tröstmål på övertid. Ett tydligt budskap att min laguttagning var för naiv och för tunn på rutin mot det starka motståndet.

Som att det inte vore nog med elände drog dessutom Parmacovic på sig sitt tredje gula kort för säsongen och missar nästa match. Det gör även skadade Steingrímur så jag saknar mina två bästa försvarare till måstematchen borta mot Old Salt. Det enda positiva från dagen var att An Antidote to Nihilism och Sporto spelade oavgjort vilket gör att vårt försprång bara minskade med en poäng.

Emmets vann ju dock och det gjorde även Hotten och Kamikaze Kings. Det innebär att serien blev otroligt jämn, endast två poäng skiljer tvåan An Antidote to Nihilism från Hotten under nedflyttningsstrecket. Vår marginal ner till andraplats är nu fyra poäng med tre omgångar kvar. En vinst mot Old Salt nästa vecka är ett måste. Med en sargad backlinje vilar ett tungt ansvar på våra offensiva spelare.